Держава не дає грошей на будівництво "Стіни" - завод імені Фрунзе

Четвер, 14 травня 2015, 15:04

Проект "Стіна" на кордоні між Харківською областю і Росією поки реалізується за рахунок приватної ініціативи, відзначає виробник огорож.

Про це пише "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу заводу.

Відзначається, що будівництво огорожі на кордоні України і Росії досі ведеться виключно за рахунок приватної ініціативи.

Харківський "Завод ім.Фрунзе", що випустив більше 4 км зборів в рамках державного замовлення урядового проекту "Стіна" по зміцненню українсько-російського кордону, вирішив виділити власні кошти на стартові роботи зі встановлення огорожі ", - відзначає прес-служба.

Реклама:

"Прикордонники поки не отримали цільових грошей на проведення робіт, і з початку року вирішують, встановлювати паркан чи ні, коли і за які кошти. Тому в якийсь момент ми прийняли рішення виділити кошти на стартові роботи, прикордонники зі свого боку залучили волонтерів" , - зазначив голова правління ПАТ "Завод ім. Фрунзе" Олександр Василенко.

За його словами, до теперішнього часу вже встановлено більше 360 м огорожі та підготовлено до установки ще 100 м.

"Процес потроху пішов, але ці темпи, звичайно, ніяк не відповідають завданням обороноздатності країни. Без державного фінансування підняти такий проект неможливо", - зазначив Василенко.

Як повідомлялося, "Завод ім. Фрунзе" почав участь в урядовому проекті "Стіна", виготовивши для нього першу партію систем огородження - 4,3 км парканів, замовником яких виступила прикордонна служба у Харківській області. Вартість контракту склала 1,7 млн грн.

Раніше глава Харківської обладміністрації Ігор Райнін повідомляв, що 10 травня буде відновлена реалізація проекту "Стіна" на кордоні з РФ в Харківській області, припинена через обмеження фінансових ресурсів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!