"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче збільшити реверс газу через Словаччину

Четвер, 14 травня 2015, 10:51

Київ розраховує на подальшу співпрацю із Словаччиною і збільшення технологічних можливостей реверсного газопостачання з території Словаччини.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин на зустрічі з послом Словаччини в Україні Юраєм Сівачеком, передає "Інтерфакс-Україна".

Керівник управління євроінтеграції Міненерговугілля Михайло Бно-Айріян, що брав участь у зустрічі, уточнив, що в 2015 році за цим напрямком Україну вже отримала понад 4,3 млрд куб. м природного газу, а технологічні потужності з його постачання становлять 40 млн куб. м на добу.

Демчишин також зазначив, що українська сторона в повному обсязі забезпечує надійний і безперебійний транзит нафти за системою магістральних нафтопроводів "Дружба", зокрема, у напрямку Словаччини, Угорщини і Чехії.

Реклама:

За його словами, Україна виступає за максимальну прозорість транзиту і готова надавати всю необхідну інформацію європейським партнерам.

У свою чергу посол Сівачек поінформував про реалізацію проекту будівництва нафтопроводу Братислава (Словаччина) - Швехат (Австрія).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: