Іноземних топ-менеджерів просять залишити свої посади в РФ через ситуацію в Україні

Четвер, 14 травня 2015, 09:03

Іноземних топ-менеджерів, які працюють в російських компаніях, у тому числі і з державною участю, на батьківщині просять відмовитися від роботи в Росії.

Поки публічно про це заявив лише колишній керівник EdF Анрі Прогліо, від якого Париж вимагав відмовитися від членства в раді директорів двох структур "Росатома" заради посади голови ради французького концерну Thales, передають "Известия".

Зазначено, що рекомендації, а іноді й вимоги залишити свої пости в радах директорів і в правлінні російських компаній отримували ще кілька топ-менеджерів-іноземців.

"Аргументи зводилися до того, що в умовах санкцій, які ввели ЄС та інші країни проти Росії, працюючи тут, ми нібито допомагаємо" режиму, який веде війну в Україні", - заявив один із західних топ-менеджерів.

Реклама:

За його словами, 99% іноземців відмовилися від відходу з російських компаній.

Відзначається також, що в 2014 році з ради директорів "Роснефти" пішов американець Джон Мак, колишній гендиректор і голова ради директорів Morgan Stanley. Компанія зв'язала причину відходу з особистими обставинами, а не з санкціями щодо Росії.

У тому ж році свої пости також залишили незалежний директор "Енел ОГК-5" Джеральд Рохан, колишній глава департаменту енергетики PricewaterhouseCoopers в Росії, незалежний директор "Северстали" і Ощадбанку Рональд Фріман, а також колишній незалежний директор ГК ПІК Стюарт Тіммінс, раніше глава російського представництва Hines.

При цьому видання повідомляє, що в радах директорів найбільших російських компаній продовжують працювати чимало іноземних фахівців.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!