"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія вмовляє Грецію приєднатися до своєї альтернативи МВФ - ЗМІ

Середа, 13 травня 2015, 20:53

Уряд Греції серйозно розглядає пропозицію Росії стати членом Банку розвитку країн БРІКС, який вона створила разом з Китаєм, Бразилією, Індією і ПАР в 2014 році.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel, передає "Дзеркало тижня".

Видання відзначає, що у Москві Банк розвитку країн БРІКС вважають альтернативою до МВФ і Світового банку.

Як зазначається, таку пропозицію прем'єр-міністру Греції Алексісу Ціпрасу зробив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак під час телефонної розмови. В Афінах прокоментували німецьким журналістам, що вона стала "приємною несподіванкою" для грецької сторони.

Реклама:

Сам Сторчак прокоментував інформаційній агенції ANA-MPA, що Греції не довелося б вносити велику суму для того, щоб стати членом Банку розвиту БРІКС. Більше того, вона б могла сама першою ж попросити про фінансову допомогу.

"Щойно Греція стане країною-членом, вона зможе прости кредит на будь-які цілі і інвестиційні проекти", - сказав російський чиновник.

Der Spiegel нагадує, що чергова зустріч лідерів країн БРІКС відбудеться з 18 до 20 червня в Санкт-Петербурзі. Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас може стати особливим гостем саміту.

Раніше президент Росії Володимир Путін підтвердив готовність РФ дати гроші Греції на будівництво "Турецького потоку", який повинен доправляти газ з Росії в Європу.

У свою чергу США закликають Грецію відмовитися від російського газопроводу "Турецький потік" і будувати TAP.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!