НАТО обіцяє додаткові гроші Україні

Середа, 13 травня 2015, 18:46

Північноатлантичний альянс планує створити нові механізми допомоги Україні та підтримки демократичних реформ.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відкриваючи засідання комісії Україна-НАТО в турецькому місті Белек, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Столтенберг висловився на підтримку зусиль України у складних обставинах. "Ми бачимо продовження насильства і триваючу підтримку Росією сепаратистів в Україні... Успішні реформи – критично важливі для безпеки України", - зазначив генсек.

Він повідомив, що за підсумками засідання альянс планує оголосити про нові можливості, які будуть доступні для України.

Реклама:

"Ми піднімаємо рівень нашої підтримки реформ в України, включаючи(підтримку за допомогою) трастових фондів та дорадчу допомогу", - повідомив генеральний секретар.

Джерела "Європейської правди" наголошують, що наразі обговорюється можливість створення нових трастових фондів, до яких буде спрямовано фінансову допомогу для реформування української армії.

Необхідно зазначити, що раніше про таку можливість говорив також глава МЗС Павло Клімкін – він заявляв, що Київ проситиме про "заснування нових фондів, які будуть доводити українські Збройні сили, загалом сектор безпеки, до стандартів НАТО".

Між тим жоден зі спікерів не уточнював, чи будуть ці фонди створені вже травневим рішенням альянсу.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: