"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економіка Китаю у квітні не виправдала сподівань

Середа, 13 травня 2015, 19:33

Обсяг промислового виробництва в Китаї зріс на 5,9% у квітні в річному обчисленні, що виявилося трохи нижчим за прогнози і зміцнило надії на нові урядові заходи підтримки економіки.

Про це пише "Reuters".

Слабкі результати стали очікуваними після того, як Центробанк скоротив в неділю процентні ставки втретє за півроку, щоб знизити вартість позикових коштів для компаній і пожвавити економічну активність.

Аналітики, опитані Рейтер, очікували зростання промвиробництва на 6% після підвищення на 5,6% в березні, яке було найслабшим з часів світової фінансової кризи.

Реклама:

Інвестиції в основні засоби збільшилися на 12% у січні-квітні порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомило Національне бюро статистики в середу. Це найслабший показник з грудня 2000 року. Економісти очікували зростання на 13,5%.

Роздрібні продажі підвищилися минулого місяця на 10% при прогнозі зростання на 10,5%.

Економіка Китаю зросла на 7% в першому кварталі 2015 року, і квітневі дані підтверджують, що друга світова економіка продовжує втрачати темпи у другому кварталі.

Аналітики очікують, що регулятори знову скоротять процентні ставки і вимоги до банківських резервів найближчими місяцями. Джерела також говорили Рейтер раніше в травні, що уряд може збільшити державні витрати, щоб підтримати зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!