МінАПК просить Кабмін звільнити першого заступника голови Держрибагентства

Середа, 13 травня 2015, 15:31

Міністерство аграрної політики та продовольства ініціює звільнення Олега Ніколенка з посади першого заступника голови Державного агентства рибного господарства та вже направило відповідне подання на розгляд уряду.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Як зазначається, рішення прийнято за результатами службового розслідування діяльності відомства за минулі роки, яким викрито чисельні зловживання з боку першого заступника керівника Держрибагентства.

Зокрема, підтверджено факт розкрадання понад 22 млн гривень з банківських рахунків ДП "Севастопольський морський рибний порт", що у сфері управління відомства.

Реклама:

Крім того, підтверджено факт неправомірного відчуження майна - через злочинну некомпетентність та недбалість Держрибагентство втратило риболовецьке судно. В результаті збитки становили близько 8 млн доларів.

"Дізнавшись про службове розслідування, Олег Ніколенко написав заяву про звільнення за власним бажанням. Зі свого боку Мінагрополітики його не погодило, а наполягає на звільненні посадовця Кабінетом міністрів за невідповідність займаній посаді", - йдеться у повідомленні.

"Викликає обурення, що всі зловживання здійснювались у той час, коли одразу ж після анексії Криму, Севастопольський порт отримав юридичну адресу на материковій Україні", - заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

"Тож єдиною метою перереєстрації було не збереження підприємства для країни та забезпечення його розвитку, а фактична крадіжка бюджетних грошей", - додав він.

Нагадаємо, що під час проведення службового розслідування, розпорядженням уряду від 8 квітня цього року головою Державного агентства рибного господарства був призначений Ярема Ковалів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: