Мінекомторговлі спростить держзакупівлі і зробить їх електронними

Середа, 13 травня 2015, 14:18

Мінекономторгівлі планує істотно спростити тендерні процедури при державних закупівлях і перевести їх на електронні майданчики до кінця 2016 року.

Про це повідомив заступник міністра Максим Нефьодов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Плани у нас амбітні: вже до кінця цього року система (електронних закупівель) повинна запрацювати повноцінно і до кінця наступного року буде поширена майже на всі закупівлі в Україні", - сказав він.

За словами Нефьодова, з цією метою МЕРТ в даний час розробляє два законопроекти.

Реклама:

Перший з них дозволить істотно спростити процедуру проведення закупівель та участі в них бізнесу, зокрема, буде введена процедура посткваліфікаціі, коли необхідні довідки та документи для участі в тендері будуть збирати не всі компанії-учасники тендеру, а тільки його переможець.

Другий законопроект дозволить перевести торги на електронні майданчики і зробити процедури торгів прозорими.

За словами Нефьодова, до початку 2015 в Україні торги через електронні майданчики не проводилися, зараз у вигляді експерименту через електронні майданчики проводяться допорогових закупівлі (товарів - на суму до 100 тис грн, робіт - до 1 млн грн) та закупівлі для Міністерства оборони.

МЕРТ планує перевести торги на електронні майданчики до кінця 2016 року.

За словами Нефьодова, в 2014 році обсяг державних закупівель становив 250 млрд грн, при цьому на документацію, необхідну для проведення тендерів, витрачається величезна кількість паперу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error