Норвегія виділить Україні 26 мільйонів на бюджетну підтримку

Вівторок, 12 травня 2015, 16:31

Україна отримає від Королівства Норвегія грант в обсязі 26,3 млн доларів на загальну бюджетну підтримку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як зазначається, у вівторок міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде підписали Доповнення  до угоди між урядом України та урядом Королівства Норвегія про підтримку Державного бюджету України, що дозволить Україні отримати ці грантові кошти.

"Грант з боку уряду Королівства Норвегії буде надано в рамках більш широкого пакету фінансової підтримки України з боку її двосторонніх та багатосторонніх партнерів, що було "розблоковано" завдяки початку роботи нової кредитної програми Механізму Розширеного Фінансування між Україною та МВФ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що підписання Доповнення до угоди надасть можливість збільшити обсяг гранту на підтримку Державного бюджету України з боку уряду Королівства Норвегія до 200 млн норвезьких крон (еквівалент 26,3 млн доларів) зі 100 млн норвезьких крон, про які було домовлено у листопаді 2014 року.

"Надання цього гранту сприятиме відновленню макроекономічної стабільності та підтримці адміністративних реформ в Україні", - повідомляє перс-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: