Порошенко дав добро на ратифікацію угоди з надання Україні 200 мільйонів від ЄІБ

Вівторок, 12 травня 2015, 14:56

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Відповідно до угоди, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро на реалізацію протягом 2015-2020 років низки заходів задля подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України.

Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн євро.

Реклама:

Серед основних заходів - відновлення інфраструктури та поліпшення умов постачання комунальних послуг (централізованого водопостачання та водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних шляхів, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель та соціальної інфраструктури.

Гроші підуть в тому числі і на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької і Луганської областей, які знаходяться під контролем України.

Також в рамках проекту передбачаються реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях, та створення умов для повернення тимчасово переміщених осіб у місця їх попереднього проживання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: