"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусія тимчасово обмежила імпорт свинини з України через чуму

Вівторок, 12 травня 2015, 12:50

Білорусія тимчасово обмежила імпорт живих свиней і всіх продуктів переробки, а також свинини, у тому числі м'яса диких кабанів, з України у зв'язку з виявленням в Київській області африканської чуми свиней.

Про це йдеться у відповідному вказівці департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь від 11 травня.

Обмеження вводяться з 12 травня.

Також обмежується ввезення на територію Білорусі кормів і кормових добавок рослинного і тваринного походження, що не пройшли термічну обробку, а також колишнього у вживанні устаткування для транспортування, утримання, забою і розбирання свиней і перевезення сировини тваринного походження.

Реклама:

Одночасно білоруське відомство доручило вжити додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих тваринницьких комплексів, свинарських ферм і господарств усіх форм власності на території Білорусі.

Як повідомлялося, 7-8 травня Державна ветеринарна та фітосанітарна служба зафіксувала три випадки африканської чуми свиней в Київській області.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: