"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов розіграв 120 мільйонів для львівських шахтарів, піднявши ціни у 5 разів

Вівторок, 12 травня 2015, 12:59

ДП "Львіввугілля" за результатами тендерів уклало угоди з ПАТ "ПАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" на закупівлю устаткування на загальну суму 120,13 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено стругову установку (52,44 млн грн), кріплення посадочне (44,80 млн грн), конвеєр скребковий (4,64 млн грн) і конвеєр стрічковий (15,70 млн грн). Також у заводу закуповують 50 шахтних вагонеток ВГ-2,5 по 59 тис грн за штуку.

Єдиним акціонером ПАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" у є кіпрська компанія "Ukrainian Machine Building Holding Limited" (UMBH) з групи Ріната Ахметова.

Реклама:

Нагадаємо, у 2012 році "Макіїввугілля" придбало у іншої компанії Ахметова ПАТ "ТК "Гірничі машини" такі ж вагонетки ВГ-2,5 по 13 тис грн за штуку, тобто в п’ять разів дешевше від нинішньої ціни.

З того часу ціни в Україні піднялись значно менше. Наприклад долар подорожчав менше ніж втричі (з 8 до 21 грн), бензин втричі.

Єдиним конкурентом на тендері львівських шахтарів було ТОВ "Компанія "Гірничі машини", що має таку ж назву як машинобудівельний холдинг Ахметова. Ця фірма належить панамському офшору "Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)".

Директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу "Гірничі машини" Ахметова, нині в звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ "НВК "Гірничі машини"

Ці фірми вже не вперше розігрують тендер: у грудні Криворізький завод за такою з схемою отримав замовлення від "Селидіввугілля" на постачання шахтного обладнання вартістю 14,54 млн грн, у січні3,7 млн грн на те саме для "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!