"Чорне золото" дешевшає через надлишок на ринку

Вівторок, 12 травня 2015, 09:04

Світові ціни на нафту в ході торгів вівторка демонструють негативну динаміку на очікуваннях збереження надлишку "чорного золота" на ринку.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.16 за московським часом вартість червневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,17% - до 64,80 долара за барель.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту WTI знижувалася на 0,08% - до 59,20 долара за барель.

Реклама:

Надлишок нафти в Атлантиці, на думку аналітиків Morgan Stanley і Barclays, може обмежити зростання цін на "чорне золото".

Експортна сировина, яка не продається, із Західної Африки, Азербайджану та Північного моря накопичується, нагадуючи умови, що призвели до падіння світових цін на нафту на приблизно 60% з літа 2014 року, наводить слова з релізу банків агентство Блумберг.

"Існують додаткові (запаси) нафти в Атлантичному басейні. Є вантажі з Північного моря та ще велика кількість з Нігерії. Ми також бачимо деяку кількість видобутої в Лівії нафти, незважаючи на хаос в країні", - розповів агентству глава Energy Analytics Group в Юпітері, штат Флорида, Том Фінлон.

За даними Barclays, за перший тиждень травня приблизно 80 мільйонів барелів нафти з Нігерії і Анголи залишилися непроданими. Це, за даними агентства, еквівалентно приблизно трьом тижням комбінованого виробництва цих країн.

З літа минулого року нафтові котирування знизилися більш ніж удвічі, на початку поточного року наблизившись до позначки в 45 доларів за барель по марці Brent.

Рішення ОПЕК від 27 листопада 2014 зберегти квоту на видобуток нафти на рівні 30 мільйонів барелів на день посилило обвал цін. Тим часом наприкінці січня - початку лютого ціни на нафту стали демонструвати зростання - до рівня в 60 доларів за барель Brent.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: