Великодній стіл українців збідніє на 44%

Четвер, 9 квітня 2015, 20:53

Значне подорожчання продуктів та необхідність економити призведуть до того, що великодній стіл українців збідніє на 44% цього року.

Про це свідчать результати дослідження агенції "AgriSurvey", повідомляє прес-служба "Українського клубу аграрного бізнесу".

Згідно з даними великоднього опитування, у 2015 році середньостатистична міська сім’я витратить до великоднього столу близько 66 гривень на яйця, 249 гривень на м’ясо та 191 гривню на алкогольні напої, тоді як минулого року міські жителі були готові заплатити дещо менше: 45 гривень, 230 гривень і 170 гривень за ці продукти відповідно.

"Незважаючи на незначне збільшення запланованих витрат на продукти харчування до великоднього столу, кількість продуктів, які можна буде придбати на вказану суму, суттєво зменшиться через різку інфляцію та здорожчання продуктів харчування в Україні", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

Так, порівняно з квітнем 2014 року, ціни на яйця зросли приблизно на 70%, на м’ясо - на 30%, на алкогольні напої - на 33%, а на паски - майже на 40%. Тож реальна кількість продуктів, яку можна придбати на заплановану до Великодня суму, зменшиться на 40-44% порівняно з попереднім роком.

"Загалом 63% громадян розраховують витратити на продукти до великоднього столу до 500 гривень, 12% - витратять понад 1000 гривень, а 5% жителів міст використовують лише домашні продукти до свята", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!