"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На безпеку й оборону йтиме 5% ВВП

Четвер, 9 квітня 2015, 17:23

Фінансування сектору безпеки має бути на рівні не менше 5% ВВП, як це є у нинішньому році.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час презентації проекту Стратегії національної безпеки, передає "Укрінформ".

"Фінансове забезпечення реалізації стратегії є основним пріоритетом бюджетної політики держави. Обсяг бюджетного фінансування сектору безпеки і оборони встановлюється, як це вже є у поточному році, на рівні не нижче 5% із валового внутрішнього продукту", - сказав він.

Секретар РНБО наголосив, що Стратегія нацбезпеки є документом, обов'язковим для виконання.

Реклама:

"Реалізацію Стратегії національної безпеки України забезпечують Кабінет міністрів, органи виконавчої влади, органи сектору безпеки і оборони України, інші державні органи відповідно до їх компетенції", - заявив Турчинов.

Він повідомив, що найближчим часом проект Стратегії нацбезпеки має бути прийнятий на засіданні РНБО, а потім направлений на схвалення Президентом України.

"Найближчим часом з урахуванням Стратегії національної безпеки буде забезпечено комплексне вдосконалення національного законодавства в цій сфері... Стратегія - це рамковий документ, на базі якого будуть відпрацьовуватися доктринальні документи, зокрема, воєнна доктрина тощо", - сказав секретар РНБО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!