Чиновники мерії виписують собі щомісячні премії по 20 тисяч - депутат

Четвер, 9 квітня 2015, 15:24

Чиновники Київської міської адміністрації виписують собі щомісячні премії по 10-22 тисячі гривень.  

Про це у Facebook написав депутат міськради Олександр Вовченко.

Він наголосив, що поки абсолютними рекордсменами є очільники Департаменту комунальної власності.

"Призначений 5 листопада 2014 року директор тільки за два неповні місяці минулого року отримав премій на понад 25 тисяч гривень. Його заступники синхронно отримали у жовтні близько 10 тисяч гривень соціальної допомоги кожен, а в грудні премії керівників Департаменту сягали в середньому по 22 тисячі гривень", - написав Вовченко.

Реклама:

Він додав, що керівники Департаменту ЖКГ щомісяця додатково отримували по 2-5 тисяч гривень, а у грудні на додачу до зарплат і надбавок мали ще по 10 тисяч гривень.

"З іншого боку, керівництво Департаменту культури також отримувало премії та доплати, але розміри їх значно скромніші – від 290 до 6018 гривень. І це при тому, що в Департаменті культури працює чимало науковців, які отримують доплати за наукові ступені", - написав Вовченко.

Він наголосив, що не проти високих премій чиновників, керівників комунальних підприємств, якщо вони "дійсно показують переконливі результати роботи – заробляють гроші до бюджету міста, чи заощаджують їх".

"Але ж найбільші премії отримують в Департаменті комунальної власності, який неодноразово виносив на сесію сумнівні рішення про здачу в оренду і жодного разу не спромігся залучити більш ніж одного претендента на конкурс з оренди комунального майна!", - обурився депутат.

Як відомо, Київрада оприлюднила зарплати її працівників. Так, у секретаріаті працює 175 осіб. Загальна сума оплати праці становить близько 241 тисяч гривень на місяць. Зарплата секретаря Київради становить 4 тисячі 648 гривень, керуючого справами 2 тисячі 947 гривень, начальники управлінь отримують 1914 гривень, а їх заступники 1812,5 гривні. Найменша зарплата у головних спеціалістів – 1218 гривень.

Фракція "Демократичного Альянсу" у Київраді вимагає від мера Києва Віталія Кличка інформувати киян не лише про оклади працівників міськради, а й про оклади, премії та надбавки заступників мера. Зокрема, про преміювання "мільйонерів Олексія Резнікова та Павла Рябікіна".

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!