Закордонні паспорти в Україні подорожчали на 16%

Четвер, 9 квітня 2015, 14:49

З четверга в Україні на 16% підвищується вартість бланків закордонних паспортів.

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі поліграфічного комбінату "Україна".

Ціна персоналізованого бланку паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (з біометричним чипом) відтепер становитиме 304,32 грн з ПДВ (раніше - 261 грн), а ціна персоналізованого бланку паспорта для виїзду за кордон, що не містить безконтактного електронного носія - 238,32 грн з ПДВ.

На поліграфкомбінаті "Україна" пояснюють здорожчання девальвацією національної валюти з початку року (+32,8%) та запровадженням імпортного збору у розмірі 5%.

Реклама:

"Неможливо не враховувати те, що для виготовлення бланків паспортів використовуються імпортні матеріали, оскільки такі матеріали не виготовляються в Україні", - зазначили в прес-службі.

При цьому, як зазначається, вартість закордонних паспортів у євровому еквіваленті навіть зменшилась. Якщо в січні бланк паспорта мав вартість, еквівалентну 13,57 євро, то наразі їхня вартість становитиме 11,92 євро.

Нагадаємо, на початку березня "Європейська правда" повідомляла, що вартість оформлення паспорту для виїзду за кордон маже бути збільшена. Тоді це обґрунтовували здорожчанням витратних матеріалів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: