Кіпрський офшор вимагає від Росії 82 мільйони рублів за борги Криму

Четвер, 9 квітня 2015, 12:20

Кіпрський оффшор DRGN Ltd. подав в Арбітражний суд Москви позов на Росію на 82 мільйона рублів.

Про це повідомляє РБК.

Так офшор DRGN Ltd. вимагає стягнути з Мінфіну Росії 82 млн руб за кримські борги по облігаціях, випущених в 2011 році.

Предметом позову стала нездатність Криму погасити облігації випуску від червня 2011 року вартістю 133 млн гривень ($5,65 млн), заявив Bloomberg співробітник київського інвестбанку Dragon Capital Сергій Фурса, який займався організацією випуску облігацій Криму.

Реклама:

За його словами, Dragon Capital гарантував розміщення кримських облігацій, DRGN є їхнім клієнтом. Співрозмовник уточнив, що в DRGN перебувають облігації Криму на 17 млн гривень ($722 тис.).

Згідно з картотекою Арбітражного суду Москви, позов DRGN Ltd був зареєстрований 6 квітня. Відповідачами значаться Міністерство фінансів Росії, Мінфін і Держрада республіки, а також окупаційна влада - Рада міністрів Криму. Позивач вимагає стягнути 82,095 млн руб.

Помічник міністра фінансів Росії Світлана Нікітіна заявила Bloomberg, що Мінфін не одержував офіційних документів про судовий процес.

За її словами, окупаційний уряд Криму хоче заплатити й має для цього кошти. Однак для того, щоб це зробити, необхідний реєстр власників облігацій з України, пояснила вона.

Влада Криму в 2011 році розмістили муніципальні облігації обсягом 133 млн гривень на три роки по ставці 14,5% річних.

Кошти залучалися на проект по збору й переробці твердих побутових відходів у Сімферополі й Сімферопольському районі. Строк погашення облігацій сплив у червні  2014 року. Тоді Мінфін Росії пояснив прострочення "відмовою української влади посприяти емітенту для забезпечення погашення облігацій у строк". 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!