"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угорський OTP Bank залишиться в Україні, незважаючи на втрати

Четвер, 9 квітня 2015, 10:41

Угорський OTP Bank не розглядає планів лишити Україну, незважаючи на значні втрати української дочки, понесені в 2014 році.

Про це заявив генеральний директор OTP Bank Д-р Шандор Чані на прес-конференції, присвяченій річним результатам групи.

Керівництво банку дотримується думки, що хоча у важкі часи в Україні в 2015 році українська дочка об'єктивно продовжить нести збитки, їхній обсяг повинен зменшуватися в міру скорочення витрат і реалізації комплексної програми оптимізації процесів, що проводиться нині українським ОТП Банком.

Свою стратегію бізнесу в Україні акціонер буде коригувати, виходячи з розвитку подій і реальних економічних умов у країні.

Реклама:

За словами Чані, в цілому група OTP Bank ставить пріоритетом продовження стабільної діяльності, так як у поточних турбулентних умовах стабільність важливіша, ніж зростання.

У той же час найбільший банк у Східній Європі є відкритим для пропозицій нових придбань і збільшення частки ринку як в Угорщині, так і за кордоном (наприклад, на даний момент OTP Bank бере участь у переговорному процесі з придбання роздрібного портфеля Citigroup Inc. в Угорщині).

Реальним підтвердженням намірів OTP Group продовжувати підтримувати свою українську дочку є ряд заходів, вжитих материнським банком щодо докапіталізації ОТП Банку в Україні.

У першому кварталі ОТП Банк здійснив збільшення капіталу шляхом конвертації субборгу в капітал банку за рахунок додаткової емісії акцій і премії, авторизованної акціонером, на суму близько 1,2 млрд гривень.

У другому кварталі, знову ж за підтримки і під гарантію материнського банку, Банк планує провести пролонгацію субординованого кредиту, наданого ЄБРР на 65 млн доларів, з тим, щоб можна було по максимуму враховувати його в регулятивному капіталі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!