"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Диван ТВ" вдруге подав до суду на медіа-групу Ахметова

Середа, 8 квітня 2015, 20:20

Мультимедійний сервіс цифрового телебачення "Диван ТВ" подав судовий позов до "Медіа Групи Україна" (входить до СКМ Ріната Ахметова) з метою захисту своєї ділової репутації.

Про це йдеться в повідомленні "Диван ТВ".

На думку представників позивача, "МГУ" цілеспрямовано поширює неправдиву інформацію в ЗМІ.

"Так, протягом останніх 2,5 років медіа група Ріната Ахметова неодноразово називала "Диван ТВ" "піратом", тим самим залучаючи телевізійний сервіс у свою чорну PR компанію", - йдеться в повідомленні відеосервісу.

Реклама:

Наразі "Диван ТВ" не транслює жодного каналу "МГУ". Канал "Україна" був виключений з сервісу в жовтні 2012 року, незважаючи на те, що за рішенням Нацради з питань телебачення і радіомовлення він входить в універсальну програмну послугу.

Представники "Диван ТВ" звертають увагу на те, що "МГУ" ніколи не подавала в суд на "Диван ТВ". Це, на їхню думку, є свідченням безглуздості звинувачень у піратстві, які медіагрупа поширювала в ЗМІ.

Натомість "Диван ТВ" вже не вперше подає до суду на "МГУ". Минулого року сервіс спробував отримати право безперешкодної трансляції каналів, що належать медіагрупі. Але суд першої інстанції визнав, що "МГУ" не зобов'язана це право надавати.

"Диван ТВ" подав апеляцію, але в лютому суд відмовив в її задоволенні. "МГУ" розіслала прес-реліз про свою перемогу, в якому назвала "Диван ТВ" "піратами".

Згідно даних, що містяться в єдиному державному реєстрі судових рішень, 26 березня компанія "Диван ТВ" подала касаційну скаргу, розгляд якої призначений на 14 квітня цього року.

В повідомленні "Диван ТВ" йдеться, що в новому позові компанія не переслідує матеріальну вигоду. Провайдер наполягає на легальності своєї роботи з першого дня.

Поки основною вимогою позову є офіційне спростування прес-служби "МГУ" попередніх неправдивих, на думку позивача, заяв і оповіщення про це в ЗМІ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: