"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Південмаш" уклав угоду про довгострокове співробітництво з "Енергоатомом"

Середа, 8 квітня 2015, 18:03

ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" підписало угоду з ДП НАЕК "Енергоатом" про довгострокове, строком до 2020 року, виробничо-технічне співробітництво.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" стало відомо з джерел в уряді.

Як зазначило джерело, наповнення довгострокового партнерства передбачає модернізацію, розробку і виробництво самої широкої номенклатури енергообладнання для АЕС у рамках схваленої Кабінетом міністрів програми імпортозаміщення. Обсяг контракту не розголошується.

За словами співрозмовника агентства, плани щодо участі ПМЗ у програмі імпортозаміщення для підприємств енергосектора передбачають можливість забезпечити на третину диверсифікацію виробництва "Південмашу" в умовах розриву традиційної кооперації з РФ.

Реклама:

"Наразі ДКАУ спільно з ПМЗ також відпрацьовується програма довгострокового співробітництва з окремими енергогенерувальними компаніями, і, передусім, ДТЕК. У загальному обсязі виробництва ПМЗ замовлення для атомної та традиційної енергетики можуть становити в перспективі до 30%", - повідомив він.

ДП "Південний машинобудівний завод імені Макарова" - одне з головних підприємств ракетно-космічної промисловості України, відомий у світі виробник ракет-носіїв та супутників громадянського, наукового і військового призначення.

За даними підприємства, обсяги виробництва ракетно-космічної техніки в 2014 році за договорами з РФ лише порівняно з 2011 роком скоротилися більш ніж у 60 разів, порівняно з 2013 роком - у 17 разів.

За даними ПМЗ, сформована наразі програма завантаження потужностей на 2015 рік оцінюється в понад 2,8 млрд гривень, значну частину якої має становити держоборонзамовлення.

За підсумками відвідування "Південмашу" і КБ "Південне" у жовтні 2014 року президент України Петро Порошенко доручив забезпечити ПМЗ до 2015 року фінансування ДОЗ на виробництво високоточної зброї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: