Кількість компаній-банкрутів у Росії зросла за квартал на 22%

Середа, 8 квітня 2015, 12:32

Кількість російських компаній, які визнаються банкрутами, зросла в першому кварталі на 22% порівняно з аналогічним періодом 2014 року і досягла 3765.

Про це свідчать дані Єдиного федерального реєстру відомостей про банкрутство, пише "Ітнерфакс".

У березні 2015 року на ресурсі було опубліковано 1548 повідомлень про визнання боржників банкрутами проти 1185 назад і 1300 в лютому цього року.

Досягнутий минулого місяця рівень є другим максимальним показником за весь час роботи реєстру, більше було зафіксовано тільки в грудні минулого року - 1585.

Реклама:

За 2014 в цілому число банкрутств зросла в порівнянні з попереднім роком майже на 20% - до 14 тис. 514.

Відповідно до звітів за результатами проведення процедур банкрутства, опублікованими арбітражними керуючими, сума пред'явлених кредиторами вимог по завершених справах про банкрутство склала в I кварталі 48,4 млрд руб, сума задоволених вимог - 10,5 млрд руб.

Сума пред'явлених до компаній кредиторами вимог по справах, що перебувають у виробництві, досягла 21,8 млрд руб, а сума задоволених вимог - 1,3 млрд.

За словами експертів, зростання числа банкрутств у Росії пов'язане як з погіршенням фінансового становища багатьох компаній, так і зі змінами в законодавстві, які посилили роль банків в процедурах банкрутства.

Великі та середні підприємства РФ на початку 2015 вперше з кризового 2009 року отримали сальдований збиток, свідчать дані Росстату.

Погіршення фінансового становища російського корпоративного сектора ілюструють і ситуації з дефолтами великих позичальників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!