Іспанська торгова палата допомагатиме виходу українських компаній на ринки ЄС

Середа, 8 квітня 2015, 09:22

Іспанська торгова палата в Україні має намір реалізовувати проекти з виходу українських компаній на ринок ЄС, а також підтримуватиме іспанський бізнес у нашій країні.

Про це повідомив на презентації в Києві Іспанської торгової палати її президент Михайло Петруняк, пише "УНІАН".

 "Ми є іспанською юридичною структурою... Ми є мостом між двома країнами і будемо працювати в Україні, впроваджуючи європейські стандарти ведення бізнесу й захисту інвестицій", - сказав Петруняк.

Присутня на презентації голова торгового представництва Іспанії Май Абраін Родрігес заявила, що відкриття палати стане важливою віхою в інтеграції економік України і ЄС.

Реклама:

"Я рада відкриттю цього закладу, який допоможе розвинути відносини наших країн", - сказала Родрігес.

У свою чергу, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Королівством Іспанія Ігор Діденко наголосив, що всередині парламентської коаліції існує консенсус щодо підтримки ініціатив з поглиблення торговельно-економічних зв'язків між Києвом і Мадридом, і висловив готовність розглянути пропозиції нової торгової палати.

Серед проектів, які планує реалізувати іспано-українська установа, є виведення однієї з дніпропетровських інжинірингових компаній на іспанський ринок.

Крім того, торгова палата супроводжує реалізацію проектів в Іспанії класичного ювелірного дому "Лобортас" (Київ).

"У нас уже є плани щодо співпраці з кількома іспанськими музеями. Це і Прадо, і музей Сальвадора Далі. Ми вважаємо, що український вклад через Іспанію здійснюватиметься і в європейську скарбницю, давні традиції ювелірних домів якою ми реалізуємо в ХХІ сторіччі", - сказав на презентації директор Українського ювелірного дому Ігор Лобортас.

Нагадаємо, торговий оборот між Іспанією й Україною за результатами 2014 становив 1,7 млрд дол. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: