"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У бюджеті Пентагону не буде грошей на підтримку України та країн Балтії - ЗМІ

Вівторок, 7 квітня 2015, 20:44

Оголошений Білим домом проект військового бюджету США на 2016-й рік передбачає менше коштів на програму "Посилення гарантій союзникам", ніж з цією ж метою вже виділено на 2015-й рік.

Про це повідомляє Голос Америки, посилаючись на дані аналітичного огляду військового бюджету підготовленого проектом War is Boring.

"Пентагон сподівається стримати Росію з невеликими витратами", - вважають автори дослідження.

При цьому США переформатували витрати таким чином, що на військові навчання союзників у 2016-му може бути витрачено помітно більше коштів, ніж у поточному році.

Реклама:

Лише $800 мільйонів із трильйонного бюджету, який Білий дім передбачає для Пентагону на 2016-й рік, буде виділено на програму, головним завданням якої є стримання Росії на фоні її агресії проти України.

Це рівно на 185 мільйонів доларів менше, ніж програма ERI отримала цього року.

Бюджет Пентагону також не передбачає продовження цьогорічного фінансування у розмірі 175 мільйонів доларів "на підтримку України та країн Балтії", звертає увагу видання.

Головним акцентом програми у 2016-му році мають стати військові навчання. Усього на ротацію американських військових та їх обладнання у Європі для різних військових навчань у 2015-му році передбачано 470 мільйонів доларів - на 60 мільйонів більше ніж у поточному році.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!