Агрофонд зможе продавати борошно за пільговими цінами, якщо Кабмін дозволить

Вівторок, 7 квітня 2015, 15:46

ПАТ "Аграрний фонд" готове відновити продажу за пільговими цінами борошна для виробництва соціальних сортів хліба, якщо отримає відповідне розпорядження уряду.

Про це сказав глава правління ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для того щоб Аграрний фонд продавав борошно для випічки хліба простої рецептури за цінами нижче ринкових, має бути рішення засновників ПАТ в особі Міністерства аграрної політики та Кабінету міністрів. Документи туди вже подані", - сказав Радченко.

За його словами, розрахунки ПАТ "Аграрний фонд" передбачають відвантаження щомісяця в середньому 20 тис. тонн борошна для виробництва хліба простих рецептур.

Реклама:

У той же час Радченко виступає за ринковий підхід в роботі ПАТ "Аграрний фонд", яке, згідно зі статутом, діє на комерційній основі і здійснює продажі борошна через Аграрну біржу.

"Інакше ми вимиваємо капітал з Аграрного фонду", - вважає він.

При цьому Радченко зазначив, що згідно з чинним законодавством, товарними інтервенціями на продовольчому ринку займається ДСБУ (державна спеціалізована бюджетна установа) "Аграрний фонд", ресурси якого в даний час обмежені.

На думку Радченка, замість дотацій на виробництво хліба державі слід надавати цільову підтримку незахищеним верствам населення.

Як повідомлялося, ПАТ "Аграрний фонд" створено постановою уряду навесні 2013 року. Статутний капітал компанії становить 5 млрд грн.

ПАТ "Аграрний фонд" завершило 2013 з чистим прибутком 84,326 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: