Лазорко накупив у офшору Коломойського нафти, переплативши 35 мільйонів

Вівторок, 7 квітня 2015, 15:02

Головне слідче управління МВС Києва розслідує закупку керівництвом компанії "Укртранснафта" у кіпрського офшору Pickrein Limited сирої нафти, за яку було переплачено понад 35 мільйонів гривень.

Про це свідчить звернення МВС до "Нафтогазу" як засновника "Укртранснафти" з проханням надати інформацію про діяльність компанії у 2012-2014 роках.

"Досудовим розслідуванням попередньо встановлено, що службові особи Публічного акціонерного товариства "Укртранснафта" (…), зловживаючи службовим становищем, вчинили розтрату бюджетних коштів у сумі 35 618 469 грн шляхом укладання без  проведення процедури конкурсних торгів договору з компанією-нерезидентом Pickrein Limited (Республіка Кіпр) на поставку сирої нафти сорту Tengiz за завищеною на 3,25 долара США за барель ціною, чим спричинили тяжкі наслідки", – сказано у зверненні.

 
 

У зв'язку з цим слідчий попросив у "Нафтогазу" надати копію статуту "Укртранснафти" у редакції станом на 2012-2014 роки, рішень про призначення голови правління компанії, річних звітів за цей же період, а також інформації про те, чи вповноважений "Нафтогаз" погоджувати господарські договори "Укртранснафти".

Реклама:

За даними "Української правди", офшорна компанія Pickrein Limited пов'язана з групою "Приват" олігарха і колишнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, а закуплена нафта перероблялася на заводі Коломойського у Кременчуці.

Вважається, що керівник "Укртранснафти" Олександр Лазорко на своїй посаді діяв у інтересах Коломойського, зокрема – змінював маршрути транспортування нафти в його інтересах, а також зберігав злиту з трубопровідної системи нафту на потужностях олігарха, за що держава платила йому 75 мільйонів гривень в місяць.

В середині березня наглядова рада "Укртранснафти" спробувала відсторонити Лазорка, однак він досі перебуває на посаді.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!