Раді пропонують дозволити фінансування партій із держбюджету

Вівторок, 7 квітня 2015, 12:32

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді передбачити запровадження фінансової підтримки політичних партій з державного бюджету.

Про це йдеться у проект Закону № 2564 "Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу (щодо фінансової підтримки політичних партій)".

Як наголошується, подоланню політичної корупції, коли політичні партії змушені шукати кошти для функціонування у олігархів та великого бізнесу, може сприяти впровадження їх державного фінансування, про що свідчить досвід багатьох європейських держав.

"З метою забезпечення дотримання вимог частини другої статті 4 Бюджетного кодексу проектом Закону  передбачається внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу, якою визначено перелік видатків, що здійснюються з Державного бюджету", - йдеться у документі.

Реклама:

"Прийняття проекту Закону сприятиме підвищенню прозорості фінансування політичних партій в Україні, протидії політичній корупції, приведенню законодавства у сфері фінансування політичних партій у відповідність до міжнародних стандартів системи політичного фінансування", - зазначається у пояснювальній записці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!