Золотовалютні резерви України зросли до 9,969 мільярда доларів

Понеділок, 6 квітня 2015, 18:19

За попередніми даними станом на 1 квітня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 9,969 млрд доларів в еквіваленті.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

Як наголошується, їх динаміка в березні поточного була обумовлена насамперед отриманням коштів від МВФ в рамках Механізму розширеного фінансування у сумі 4,872 млрд доларів, у тому числі на користь уряду у сумі 2,633 млрд доларів.

"Також збільшенню обсягу резервів у березні сприяло надходження коштів на користь уряду у сумі 200 млн канадських доларів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з купівлі іноземної валюти на суму 581,4 млн доларів. Обсяг інтервенцій з продажу валюти становив 372,5 млн доларів, з яких 281,3 млн доларів було продано за адресними інтервенціями державним підприємствам НАК "Нафтогаз України" та ДП НАЕК "Енергоатом".

"Платежі уряду та Національного банку з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті становили 906,9 млн доларів в еквіваленті, у тому числі 221,9 млн доларів Міжнародному валютному фонду", - повідомляє прес-служба.

"Обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій уряду і Національного банку", - повідомили у Нацбанку.

Як повідомлялося, станом на 1 березня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 5,625 млрд доларів в еквіваленті.

Нагадаємо, Національний банк України прогнозує зростання міжнародних резервів України до 18,2 млрд доларів до кінця 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: