"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У першому кварталі Україна купувала газ з ЄС на 33 долари дешевше за російський

Понеділок, 6 квітня 2015, 15:26

Найбільший в Україні державний енергохолдинг "Нафтогаз України" у першому кварталі 2015 року імпортував природний газ з ЄС за середньою ціною на 33 долари нижче ціни за російське паливо.

Про це йдеться в презентації НАК "Нафтогаз України", представленій компанією на засіданні Національної ради реформ 30 березня, передає УНІАН.

Згідно з документом, у січні-березні 2015 року газ з ЄС імпортувався за середньою ціною 304 долари за тисячу кубометрів, з РФ - за 337 доларів за тисяч кубометрів.

У четвертому кварталі 2014 року ціна на європейський газ становила 353 долари за тисячу кубометрів, з РФ - 385 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:

Із квітня 2014 року до лютого 2015року "Нафтогаз", згідно з презентацією, заплатив за 17,3 млрд кубометрів природного газу 5,33 млрд доларів, з яких 2,410 млрд доларів - європейським постачальникам.

Як повідомлялося, увечері 1 квітня "Нафтогаз" і "Газпром" підписали тримісячний контракт на поставку російського газу в Україну за ціною 248 доларів за тисячу кубометрів.

За словами міністра енергетики Володимира Демчишина, ціна європейського газу для України на сьогодні становить близько 270-280 доларів за тисячу кубометрів.

При цьому міністр заявив, що Україна продовжить закупівлі газу на європейському ринку, незважаючи на зниження ціни на російське паливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!