"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна з початку квітня суттєво скоротила імпорт газу з Угорщини

Понеділок, 6 квітня 2015, 12:15

Україна з 1 квітня 2015 року суттєво скоротила обсяги імпорту природного газу з боку Угорщини.

Про це йдеться у оперативних даних оператора ГТС Угорщини, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з оперативними даними, якщо у другій половині березня імпорт газу коливався від 5 млн куб. м до 7 млн куб. м, то 1 квітня він становив - 1 млн куб. м, 2 квітня - 1,9 млн куб. м, 3-4 квітня - 0,7 млн куб. м.

Водночас, згідно з оперативними даними оператора ГТС Польщі Gaz-System, імпорт газу з цієї країни з 1 квітня зріс із 0,7-0,8 до 1,1 млн куб. м на добу.

Реклама:

Імпорт газу зі Словаччини в квітні, за даними оператора ГТС цієї країни Eustream, становить 37,9 млн куб. м газу на добу, що майже відповідає березневому показнику.

Згідно з даними ПАТ "Укртрансгаз", 1 квітня імпорт газу з РФ становив 0,8 млн куб. м, 2 квітня - 5,3 млн куб. м, 3 квітня - 4,6 млн куб. м, 4 квітня - 6,5 млн куб. м.

Ці обсяги поставок нижчі, ніж у березні, навіть незважаючи на зниження ціни на газ із другого кварталу після підписання додаткової угоди між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом".

За підсумками першого кварталу 2015 року Україна імпортувала з боку Європи 3,649 млрд куб. м газу, з РФ - 2,157 млрд куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: