Яценюк розповів про гроші МВФ та мільярди на субсидії

Понеділок, 6 квітня 2015, 08:51

На фінансування субсидій у Держбюджеті передбачено 24,5 мільярда гривень, наразі, за необхідності, грошей вистачить на субсидії для 15 млн. громадян.

Про це в інтерв’ю "ТСН. Тиждень" заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що наразі субсидії отримують близько 1,2 мільйона сімей. За словами Яценюка, після підвищення тарифів ця кількість зросте до 3 мільйонів сімей.

"Ми розрахували таким чином, що нам вистачає грошей на субсидії навіть на 15 мільйонів громадян. Якщо побачимо, що не буде вистачати, - знайдемо ресурс у держбюджеті",- заявив Яценюк.

Реклама:

За словами прем'єра, зараз на єдиному казначейському рахунку - 32 мільярди гривень.

"Рік тому, коли я обійняв посаду, у Державному казначействі було 108 тисяч гривень: Сьогодні на казначейському рахунку – 32 мільярди. Це найбільша сума з 2005 року", - заявив Яценюк.

"Ми накопичили ці гроші за рахунок зміни податкової системи, за рахунок боротьби з корупцією", - зазначив він. За словами Яценюка,  основні статті використання цих коштів  - фінансування армії, заробітних плат і пенсій.

"Друге – це фінансування субсидій для громадян України", - додав він.

Говорячи про 5 мільярдів доларів, які Україна отримала від МВФ, Яценюк зазначив: частина з них - на рахунках НБУ "для стабілізації валютного курсу".

"Інша частина коштів перебуває в резервах уряду і призначена для зовнішніх виплат. Ми не витрачаємо ці кошти на соціальні потреби, не маємо права. Але ті кошти, які ми мали б платити як зовнішні зобов’язання і виплачувати кредиторам, - ми направляємо на армію, "соціалку" й субсидії", - заявив Яценюк .

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!