У МВФ підтвердили, що оціночна місія приїде до Києва 12 травня

Четвер, 30 квітня 2015, 18:32

Місія Міжнародного валютного фонду почне роботу в Києві для першого перегляду програми з Україною, схваленої радою Фонду у березні цього року, 12 травня.

Про це повідомив глава Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс у ході традиційного брифінгу у Вашингтоні, передає УНІАН.

"Місія з першого перегляду почне роботу в Києві 12 травня", - сказав Райс.

За його словами, очікується, що робота місії в Україні триватиме 2-3 тижні.

Реклама:

Раніше про старт роботи місії МВФ в Україні з 12 травня повідомляв Національний банк України.

Однією з ключових умов програми з МВФ є досягнення домовленостей з кредиторами про часткову реструктуризацію зобов'язань України за єврооблігаціями, в рамках яких українська сторона розраховує заощадити на виплатах до 5,3 млрд доларів у 2015 році та до 15,3 млрд доларів протягом найближчих 4 років.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки. Перший транш у рамках нової програми в 5 млрд доларів отримано 13 березня.

Другий і всі наступні транші МВФ можуть бути отримані за підсумками щоквартальних оціночних місій Фонду.

Згідно з новою програмою, у 2015 році Україна може отримати із зовнішніх джерел близько 16,3 млрд доларів, включаючи 10 млрд доларів по лінії Міжнародного валютного фонду. Серед міжнародної допомоги кошти від Євросоюзу на 1,8 млрд доларів і від уряду США на 2 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!