ЗМІ: Провал реструктуризації не вплине на транші МВФ Україні

Четвер, 30 квітня 2015, 12:13

Міжнародний валютний фонд, скоріше всього, буде виділяти кошти Україні за розширеною програмою допомоги, навіть якщо переговори з кредиторами про реструктуризацію не увінчаються успіхом.

Про це йдеться в прогнозах банків JPMorgan Chase & Co і Morgan Stanley, пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Bloomberg.

Економіст Morgan Stanley Аліна Слісарчук вважає, що український уряд і МВФ погодяться на умови групи найбільших приватних кредиторів.

29 квітня Міністерство фінансів України заявило, що реструктуризація повинна стосуватися і купона, і номіналу держоблігацій, а також включати продовження терміну погашення.

Реклама:

Раніше Мінфін відхилив пропозицію кредиторів, очолюваних американським фондом Franklin Templeton, оскільки в ньому йшлося лише про відстрочення погашення. Це не відповідає умовам, поставленим МВФ, пояснили в Мінфіні.

Сам МВФ поки не коментує ситуацію.

Очікується, що місія Фонду почне роботу в Україні 12 травня.

Нагадаємо, на початку тижня державний "Укрексімбанк" домовився з кредиторами про відстрочку погашення єврооблігацій банку на 750 млн доларів на три місяці. "Укрексімбанк" уточнив, що має намір продовжити домагатися реструктуризації облігацій на запропонованих ним раніше умовах.

Аналітики, проте, вказують, що кредиторам "Укрексімбанку" і двом держкомпаніям були запропоновані кращі умови, ніж держателям суверенних облігацій. Тому переговори з останніми можуть проходити складніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!