Україна і Китай можуть підписати договір про "відкрите небо"

Четвер, 30 квітня 2015, 10:59

Договір про "відкрите небо" між Україною і Китайською народною республікою стане предметом обговорення під час засідання українсько-китайської двосторонньої комісії з співробітництва.

Про це повідомив журналістам Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Олег Дьомін, пише "УНІАН".

"Договір про "відкрите небо" - обробляється китайською стороною. Це дуже цікавий проект. Він стане однією з тем для обговорення під час засідання двосторонньої комісії з торговельно-економічного співробітництва, яке відбудеться найближчим часом", - сказав Дьомін. 

Раніше голова Державіаадміністрації України Денис Антонюк повідомив, що Україна направила китайській стороні заявку на укладення договору про "відкрите небо" в рамках розвитку авіасполучення не лише з Європейським Союзом, а також з країнами Сходу.

Реклама:

В свою чергу посол України в КНР Дьомін повідомив, що засідання міжурядової комісії з співробітництва відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, Договір про відкрите небо з ЄС було парафовано ще в жовтні 2013 року, але він досі не підписаний. Причина цього - в останній момент за наполяганням Іспанії аеропорт Гібралтару був виключений з угоди. Не заперечуючи британську приналежність самого Гібралтару, влада Іспанії не визнає британською територію, де знаходиться аеропорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: