Міжнародні донори виділили на будівництво "Укриття" 180 мільйонів євро

Четвер, 30 квітня 2015, 10:45

Міжнародна конференція донорів виділила 180 млн євро на завершення будівництва конфайнмента "Укриття".

Про це йдеться в повідомленні Європейського банку реконструкції та розвитку - розпорядника коштів донорів, пише "УНІАН".

"На конференції "Велика сімка" і Європейська Комісія підтвердили додатковий внесок у розмірі 165 млн євро до Чорнобильського фонду "Укриття" (ЧФУ), а інші країни взяли на себе зобов'язання виділити 15 млн євро", - йдеться в повідомленні банку. 

У ЄБРР нагадали, що в листопаді 2014 року Рада керуючих банку вже підтвердила надання додаткових 350 млн євро.

Реклама:

"До цих нових зобов'язань у проекті НБК існував дефіцит фінансування в сумі 615 млн євро, який зараз зусиллями міжнародного співтовариства скорочено до 85 млн євро", - наголошується в повідомленні ЄБРР.

Згідно з повідомленням, нові кошти дозволяють продовжити всі роботи на Чорнобильській АЕС без затримок. 

"Тим часом, зусилля із залучення додаткових коштів для остаточної ліквідації дефіциту фінансування продовжаться, причому весь залишок необхідної суми покриє ЄБРР", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, державне спеціалізовані підприємство Чорнобильській атомній електростанції (Київська область) відзначає необхідність залучення 500 млн євро донорської допомоги для забезпечення фінансування будівництва конфайнмента (об'єкт "Укриття").

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія готова виділити 70 мільйонів євро для будівництва конфайнменту над зруйнованим 4-им енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Крім того, як повідомлялося, Казахстан вирішив виділити ще 1 млн євро на будівництво нового безпечного конфайнмента (об'єкт "Укриття") на Чорнобильській атомній електростанції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: