НБУ вже в червні може скасувати обмеження на видачу депозитів

Четвер, 30 квітня 2015, 08:58

Нацбанк України у зв'язку зі стабілізацією ситуації на валютному ринку аналізує можливість значного пом'якшення на початку червня цього року введених більше року тому обмежень на видачу депозитів.

Про це повідомив один з учасників традиційної зустрічі глави НБУ Валерії Гонтаревої з банкірами на цьому тижні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Було сказано, що після завершення 3 червня нинішніх обмежень на видачу валютних вкладів в 15 тисяч гривень на добу, ця сума може бути збільшена до 250 тисяч гривень", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, щодо видачі гривневих вкладів представники НБУ допускають повну відмову від діючого сьогодні обмеження в 150 тисяч гривень на добу.

Реклама:

"Стабілізація на валютному і депозитному ринках дає підстави для поступової лібералізації на ринку депозитів фізосіб, а також скасування низки обмежень на валютному ринку", - такий коментар Гонтаревої за підсумками зустрічі з банкірами розповсюдила прес-служба центробанку, не уточнюючи інших подробиць.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2014 Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати в розмірі 15 тисяч гривень на добу.

Крім того, в кінці липня 2014 Нацбанк поширив введене раніше обмеження з видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тисяч гривень на добу на поточні та депозитні рахунки клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: