"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Девальвація гривні здешевила експорт, але не стимулює економіку - НБУ

П'ятниця, 3 квітня 2015, 20:54

Девальвація гривні здешевила український експорт, але, поза тим, не стимулює економіку через відсутність імпортозаміщення.

Про це заявив на круглому столі в Києві заступник глави Національного банку Дмитро Сологуб, передає УНІАН.

"Зниження заробітної плати та девальвація національної валюти, на жаль, не стимулюють економіку України в цілому, оскільки не відбувається процес імпортозаміщення", - цитує Сологуба прес-служба Американської торгової палати.

"Для підвищення конкурентоспроможності експортерів нашій економіці як і раніше необхідні приватні інвестиції, потік яких нині залежить від загроз безпеки, бізнес-клімату та довіри до української держави", - сказав він.

Реклама:

За словами заступника голови НБУ, дефіцит платіжного балансу країни скоротився через девальвацію національної валюти, водночас рахунок капіталу і фінансових операцій скоротився через скорочення прямих інвестицій.

У зв'язку з цим присутній на заході голова українського представництва Європейського банку реконструкції та розвитку Шевкі Аджунер закликав інвесторів підтримати економіку України.

"Інституційні перетворення в Україні та зроблені зусилля щодо створення прозорої системи управління поки що не перетворилися в інвестиції", - зазначив Аджунер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!