У рамках податкового компромісу до держбюджету надійшло 260 мільйонів

П'ятниця, 3 квітня 2015, 15:03

В результаті досягнення податкового компромісу до бюджету вже надійшло 261,5 мільйона гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

Як зазначається, протягом січня-березня поточного року майже 2,6 тисяч платників податків вирішили скористатися законодавчим механізмом щодо досягнення податкового компромісу. Вони подали до органів ДФС понад 3,2 тисяч заяв.

У прес-службі нагадали, що скористатися податковим компромісом платники податків можуть до 16 квітня поточного року включно.

Реклама:

"Отримати роз’яснення щодо особливостей застосування цього механізму можна в контакт-центрі ДФС України. Протягом січня-березня фахівцями центру вже надано 931 відповідь на запитання платників податків щодо зазначеної тематики", - йдеться у повідомленні.

Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на  додану вартість у разі застосування податкового компромісу", який Верховна Рада ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.

Відповідно до закону, при застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань.

При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: