"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" жорстко реагуватиме на недостовірну інформацію у ЗМІ

П'ятниця, 3 квітня 2015, 14:08

Публікації у провідних українських ЗМІ інформації, що дискредитують роботу НАЕК "Енергоатом" по зменшенню залежності атомної галузі від російського монополіста, змушують компанію зайняти жорстку позицію.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, зараз юристи "Енергоатома" вивчають можливість позову до таких ЗМІ, як веб-ресурси "Коментарі", "Еспресо", Zik, Gazeta.ua.

"31 березня на вказаних сайтах та інших менш поважних ресурсах з’явились ідентичні матеріали із посиланням на телесюжет NewsOne, де на підставі "експертної думки" директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейка киян залякують будівництвом сховища відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) в зоні відчуження ЧАЕС (до речі, там вже працює одне і зводиться друге таке сховище для ВЯП з ЧАЕС)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

При цьому, як зазначає прес-служба, вказаними вище ЗМІ повністю ігноруються всі позиції "за" та будь-яка інформація щодо технічної суті проекту централізованого сховища, що прозвучали в оригінальному сюжеті.

Створення і розповсюдження "інформаційної хвилі" відбувалось за роками відпрацьованим сценарієм, який використовується фахівцями з чорного піару, йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!