"Укрспирт" за три місяці вдвічі збільшив чистий прибуток

Середа, 29 квітня 2015, 17:05

ДП "Укрспирт" звітував про 16 мільйонів гривень чистого прибутку згідно з результатами І кварталу 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цей показник збільшився на 124%.

Підприємство досягло значного зростання завдяки зменшенню адміністративних та операційних витрат, а також посиленню контролю за обсягами та обґрунтованістю видатків.

Реклама:

Валовий прибуток підприємства у звітному періоді становив 83,4 мільйона гривень. Інші операційні витрати ДП "Укрспирт" в І кварталі 2015 року становили 67,9 мільйона гривень. Це на 147% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року, - тоді обсяг операційних витрат становив 167,9 мільйона гривень.

Виручка від реалізації у І кварталі 2015 року знизилася на 20,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

Зокрема, це пов’язано зі зменшенням обсягів реалізації на 28%, яке, однак, було частково компенсоване підвищенням ціни на продукцію (+7,5%). При цьому собівартість реалізованої продукції порівняно з І кварталом 2014 року зросла на 6%.

Таким чином, виробничі витрати на одиницю продукції фактично були зменшені за рахунок запровадження більш ефективного контролю та зниження закупівельних ціни до рівня ринкових.

 

З початку року поточні кредиторські зобов’язання зменшилися на 85,8 мільйона гривень, в тому числі на 22,9 мільйона гривень за кредитами.

В І квартал 2015 року було погашено більше половини прострочених зобов’язань, а за рештою – погоджено графіки погашення. Також ведеться претензійна робота щодо стягнення дебіторської заборгованості, аналіз та інвентаризація активів підприємства.

Залишки грошових коштів на рахунках компанії в порівнянні з попереднім кварталом зросли більше ніж втричі і 31 березня 2015 року складали 31,5 мільйона гривень.

Станом на 31 грудня 2014 року цей показник не перевищував 9,8 мільйона гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: