"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВВП Росії в березні впав на 3,4%, гірше прогнозу

Середа, 29 квітня 2015, 16:44

Обсяг ВВП Росії в березні, за оцінкою Мінекономрозвитку, знизився в річному вираженні на 3,4%.

Про це йдеться в моніторингу відомства, опублікованому на його сайті, передає Рейтер.

Опитані Рейтер економісти очікували зниження ВВП в березні на 2% в середньому.

Міністерство переглянуло оцінку за лютий:

Реклама:

"У зв'язку з опублікованими в березні звітними даними ФТС оцінка скорочення ВВП в лютому до лютого минулого року була скоригована з -2,3% до -1,2%, за рахунок збільшення чистих податків на продукти в результаті зростання експорту нафтопродуктів і нафти в країни далекого зарубіжжя в лютому 2015 року".

Дані за березень 2015 показали поглиблення спаду економіки.

За оцінкою Мінекономрозвитку, ВВП з виключенням сезонного і календарного фактора скоротився в березні на 1% після зниження на 0,3% в лютому.

Негативний вплив на динаміку ВВП в березні надали скорочення обсягів торгівлі, зниження обсягів будівельних робіт і падіння експорту газу при консервативною оцінкою динаміки нафтопродуктів.

Темп скорочення чистих податків на продукти та імпорт в березні виявився більш глибоким - 5,3% до відповідного періоду минулого року.

По використанню доходів найбільший негативний вплив на ВВП зробило скорочення інвестицій в основний капітал і зниження обороту роздрібної торгівлі.

"Таким чином, за наявними оцінками, хвиля спаду в першому кварталі перемістилася з лютого на березень", - підсумовує відомство.

За оцінкою Мінекономрозвитку Росії, в першому кварталі 2015 ВВП скоротився на 2,2% під впливом спаду в будівництві, обробних виробництвах, роздрібній торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!