40% міського населення зменшить споживання м’яса на травневі свята

Середа, 29 квітня 2015, 13:53

За даними опитування агентства "AgriSurvey", 40% міського населення зменшать споживання м’яса на травневі свята, проте м’ясо і шашлики залишаться важливим атрибутом святкування.

Про це йдеться у прес-релізі асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Опитування показало, що майже половина міських жителів не обмежуватимуть себе у м’ясі і купуватимуть стільки ж, скільки й минулого року.

В середньому, під час травневих свят респонденти планують спожити близько 700 грам в розрахунку на людину.

Реклама:

Найбільш популярним видом м’яса буде свинина, якій віддадуть перевагу майже 70% опитаних, 41% купуватимуть курятину, і лише 16% громадян - телятину.

На м’ясо міські жителі збираються витратити в середньому 297 гривень, що становить приблизно 65 гривень на людину і практично дорівнює витратам на м’ясо для святкування Великодня.

Більшість купленого м’яса, а саме 74% передбачено для шашлику, а 21% буде використано для приготування на грилі.

"Що стосується цін, то перед святами очікується незначне підвищення вартості свинини - на 2-3%, вартість м’яса птиці залишиться практично без змін, ціни на яловичину будуть стабільними, проте через деякий час вони можуть знизитися на 0,5-1%", - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ  Аліна Жарко.

"Порівняно з минулим роком, ціни на м’ясо в Україні підвищились на 55-60%, що пояснюється девальвацією гривні, зростанням собівартості виробництва та підвищенням витрат на логістику", -сказала вона. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!