"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ДФС заперечують факти контрабанди через "Порт "Очаків"

Середа, 29 квітня 2015, 13:11

Інформація щодо незаконного імпорту нафтопродуктів через пункт пропуску "Порт "Очаків" не відповідає дійсності.

Про це йдеться у прес-релізі Державної фіскальної служби.

Як зазначається, протягом 2014-2015 років у пункті пропуску "Порт "Очаків" оформлено 30 суднозаходів із імпортним вантажем із-за кордону.

"Заявлений маршрут суден у територіальних водах України контролювався за допомогою програмного забезпечення та радіотехнічним постом відділу прикордонної служби Очаків", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Це дозволяло фіксувати факт відхилення від маршруту, виходу за дванадцятимильну зону, причалювання до судна будь-яких плавучих засобів, тощо. За вказаний період таких фактів зафіксовано не було", - повідомляє ДФС.

У ДФС повідомили, що огляди суден проводились із залученням з боку вантажоотримувачів представників незалежних сюрвеєрських компаній. Складались акти огляду паливних цистерн,  у яких брали участь представники суднової адміністрації.

"Після завершення процедур огляду суден та паливних цистерн, на останні накладались митні забезпечення у вигляді свинцевих пломб, що виключало можливість несанкціонованого доступу до них, зокрема, вилучення  вантажу", - йдеться у прес-релізі.

"З огляду на зазначене, можливість ввезення на митну територію України "більшого, ніж розмитнений" об’єму нафтопродуктів виключена", - повідомляє прес-служба.

У прес-службі також повідомили, що у 2014-2015 роках судна закордонного плавання здійснювали переміщення нафтопродуктів лише у митному режимі імпорт, повністю розмитнювались у порту призначення з подальшим перевантаженням на транспортні засоби.

Крім того, в’їзд на територію пункту пропуску "Порт Очаків" здійснюється виключно за перепустками.

"Згідно із довідками, з початку 2015 року оформлено 300 перепусток на в’їзд автомобілів з автоцистернами для відвантаження товарів, випущених у вільний обіг на митній території України, які були погоджені у встановленому порядку з відділом прикордонної служби Очаків", - йдеться у прес-релізі.

Також зазначається, що протягом останніх двох років імпортні операції стосовно хімічних речовин (реформат, платформат тощо) у пункті пропуску "Порт "Очаків" не здійснювались.

Нагадаємо, у вівторок депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Андрій Левус повідомив, що "Самооборона Майдану" заблокувала контрабанду пального в портах Миколаївської та Одеської областей.

Депутат стверджував, що за контрабандними схемами стоять (депутат від "Опозиційного блоку" Вадим) Новінський та (олігарх-втікач Сергій) Курченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!