ДТЕК Ахметова реструктуризував облігації на 200 мільйонів доларів

Середа, 29 квітня 2015, 12:33

ДТЕК успішно завершив переговори з реструктуризації єврооблігацій на 200 млн доларів, термін погашення яких припадав на квітень 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба енергохолдингу.

"23 березня 2015 року ДТЕК оголосив тендер на реструктуризацію єврооблігацій, строк погашення яких випадав на кінець квітня поточного року, у зв'язку з несприятливою макроекономічною ситуацією в Україні і кризою в енергетичній галузі", - йдеться у повідомленні.

За результатами тендеру, обмін і Scheme of Arrangement схвалили 91,14% власників єврооблігацій, які мають право брати участь у тендері.

Реклама:

"За обумовленою в тендерній пропозиції процедурою, компанія скористалася Scheme of Arrangement. За рішенням High Court of Justice of England and Wales всі інвестори беруть участь в реструктуризації єврооблігацій", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, всім власникам єврооблігацій запропоновані рівні умови: відшкодування в розмірі 20% від номіналу цінних паперів і обмін на нові єврооблігації з повним погашенням в 2018 році.

Як повідомлялося, в 2010 році ДТЕК здійснив розміщення єврооблігацій на суму 500 млн доларів строком на п'ять років. У 2013 році згідно з умовами тендеру, що проводиться компанія викупила і погасила єврооблігації на 300 млн доларів.

У 2014 році був здійснений викуп єврооблігацій загальною номінальною вартістю 19 млн доларів.

ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. В даний час є найбільшою приватною вертикально-інтегрованою енергокомпанією країни.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!