"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" створив 100% резерв під поруку за Фірташа

Середа, 29 квітня 2015, 12:03

Група "Газпром", поручившись перед Газпромбанком по $842,5-мільйонну кредиту Оstchem Holding Ltd Дмитра Фірташа, відразу ж створила під цю поруку 100% резерв.

Про це йдеться у повідомленні російської компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

У звітності "Газпрому" ця порука в розмірі 47,407 млрд рублів проходить як "резерв майбутніх платежів щодо фінансових гарантій".

"У грудні 2014 року група видала поруку ГПБ за компанію "Остхем Холдинг Лімітед" під забезпечення кредиту, залученого з метою забезпечення поточної операційної діяльності", - пише компанія.

Реклама:

"Станом на 31 грудня 2014 року сума поруки становить 47,407 млрд рублів, під якою група в повній сумі визнала оціночне зобов'язання", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що порука надана ТОВ "Газпром експорт", яке завдяки створенню цього резерву пішло у величезний, хоч і паперовий збиток.

В "Газпром експорті" всерйоз розглядають перспективи виплати за цією порукою, а також відшкодування сплачених грошових коштів від ВАТ "Газпром", випливає з технічного завдання "Газпром експорту" консультанту PricewaterhouseCoopers.

Як повідомлялося, в кінці минулого року Газпромбанк зажадав від холдингу Ostchem погашення кредиту на 842,5 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: