"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче підписати договори про "відкрите небо" з США, Канадою і Китаєм

Середа, 29 квітня 2015, 11:51

Україна розраховує підписати договори про "відкрите небо" з США, Канадою і Китайською Народною Республікою.

Про це заявив на прес-конференції з нагоди запуску першого далекомагістрального рейсу Київ-Пекін авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк, повідомляє УНІАН.

"Китайській авіаційній владі відправлено листа з пропозицією підписати договір про відкрите небо з Китаєм. Поки що китайська сторона не підтвердила своє бажання, але з допомогою наших контактів з авіавладою Китаю ми працюватимемо над цим питанням. Якщо ми відкриваємо західний розвиток, то було б логічно працювати з цим і на схід", - сказав Антонюк.

"Якщо говорити про те, над чим ще ми працюємо в цьому напрямку, то на фінальній стадії - договір про відкрите небо зі Сполученими Штатами. Ми сподіваємося на червень-липень, розраховуємо вийти на підписання. Ми також направили пропозицію підписати договір про відкрите небо з Канадою", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо, Договір про відкрите небо з ЄС було парафовано ще в жовтні 2013 року, але він досі не підписаний. Причина цього - в останній момент за наполяганням Іспанії аеропорт Гібралтару був виключений з угоди. Не заперечуючи британську приналежність самого Гібралтару, влада Іспанії не визнає британською територію, де знаходиться аеропорт.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: