"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк розраховує на 3 мільярди доларів інвестицій до кінця року

Вівторок, 28 квітня 2015, 16:11

Україна розраховує одержати близько 3 млрд доларів прямих іноземних інвестицій до кінця 2015 року за лінією Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції на підтримку України, що відбувається у Києві, передає УНІАН.

"Від ЄБРР і Європейського інвестбанку вже зараз ми очікуємо цього року близько 3 млрд доларів як інвестиції в українську економіку, - сказав Яценюк. - Але найголовніше для нас - це визволення України від російської військової агресії на сході країни".

При цьому Яценюк відзначив, що обсяг інвестицій залежить від того, як швидко український парламент і коаліція підтримають закони, які внесені до парламенту і які є в плані реформ.

Реклама:

"Минулого пленарного тижня коаліція не проголосувала закон, який дозволив би залучити кредит у 500 млн дол. від Світового банку і в 300 млн дол. від наших японських партнерів. І сподіваюся, що наступного пленарного тижня буде потрібно, крім кадрів, ухвалення законів щодо реформ", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України на 1 січня 2015 року становив 45,916 млрд доларів, що на 11,140 млрд доларів, або на 19,5%, менше показника на початок року в 57,056 млрд доларів.

Зниження обсягу інвестицій було обумовлено переважно курсовою різницею, за рахунок чого акціонерний капітал знизився на 12,247 млрд доларів, тоді як відплив акціонерного капіталу за рік виявився незначним і становив 1,167 млрд доларів при одночасному надходженні 2,452 млрд доларів нових інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!