"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Як заробити на зростанні долара в травні®

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:37

За минулий тиждень курс долара на "Українській біржі" значно не змінився: долар подорожчав на 0,96% і досяг позначки 23,98 гривень. У цей же час, на кінець дня 24 квітня на Міжбанківському валютному ринку долар подорожчав на 8,68% і склав 22,90 гривень. 

Сергій Румянцев

"Судячи з усього, ефект від отримання Україною грошей МВФ та підвищення резервів НБУ починає слабшати. Експортери все ще не повертають валютну виручку на ринок, з цієї причини і спостерігається зростання курсу долара, - коментує динаміку курсу валюти Сергій Румянцев, керівник відділу фінансових інструментів компанії "Майстер Брок". - Додатковим фактором для підвищення волатильності на ринку стане поєднання травневих свят і бойової активності на Донбасі. У цьому місяці буде кілька тижнів зі скороченою кількістю робочих днів, це завжди призводить до зниження обсягів торгів, відповідно спекулянтам стане легше розгойдати курс долара. Одночасно спостерігається підвищення активності бойових дій на сході України, що підтверджується звітами ОБСЄ".

Нагадаємо, що саме Донбас є найсильнішим дестабілізуючим фактором для економіки України. "Враховуючи, що ми ще не маємо повністю ринкового курсу, він регулюється адміністративними методами з боку Центрального банку, то гривня буде перевірятися на міцність, - вважає Сергій Румянцев. - Таким чином, ми очікуємо зростання курсу долара. Це дає можливість заробити через купівлю ф'ючерсного контракту на курс долар - гривня на "Українській біржі". Даний вид операцій більш вигідний для українців, ніж покупка готівкових доларів в касах банків. Здійснюючи покупку на біржі, вам не треба платити пенсійний збір та інші податки, а всі угоди можна проводити не виходячи з будинку або офісу. Ми рекомендуємо купувати валютну пару долар - гривня і фіксувати прибуток у межах 26 грн., це дозволить за один тиждень заробити більше 30% від вкладеного капіталу".

Реклама:

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!