"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрексімбанк" домовився про реструктуризацію 750 мільйонів боргу - джерело

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:21

Державний "Укрексімбанк" домовився з кредиторами про реструктуризацію своїх євробондів на 750 млн доларів, термін погашення яких настає сьогодні, 27 квітня, і може обнародувати результати цих переговорів найближчим часом.

Про це повідомили УНІАН кілька джерел на фінансовому ринку.

За інформацією одного зі співрозмовників агентства, кредитори погодилися продовжити банку термін погашення євробондів на 750 млн доларів, однак остаточні умови, зокрема строк пролонгації та підвищення ставки за облігаціями, ще не обнародувано.

"Інформація буде відома найближчим часом. Переговори завершилися о 10 годині за лондонським часом або о 12.00 - за київським, але поки що їх результати не відомі", - сказав інший співрозмовник агентства.

Реклама:

За його словами, найімовірніше, кредитори підтримають пропозицію банку реструктурувати єврооблігації, але умови можуть відрізнятися від запропонованих банком.

Як повідомлялося, 21 квітня "Укрексімбанк" запропонував власникам своїх єврооблігацій на 750 млн доларів з терміном погашення 27 квітня 2015 року перенести погашення 50% основної суми боргу на квітень 2019 року, решти суми - розбити на рівні піврічні платежі з жовтня 2019 року по квітень 2022 року.

Одночасно банк запропонував підвищити процентну ставку за облігаціями до 9,625% річних із 8,375%, що діють в даний час.

Експерти називали запропоновані банком умови реструктуризації адекватними і прогнозували, що кредитори їх підтримають, що дозволить банку уникнути дефолту і не заважати подальшим переговорам України з реструктуризації єврооблігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: