Мінекономіки скасує 130 обмежень для бізнесу і перейде до "гільйотини"

Понеділок, 27 квітня 2015, 12:51

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України затвердило план дерегулювання, що включає скасування 130 регуляторних обмежень для бізнесу, а також перехід до другого етапу дерегулювання - "гільйотини".

Про це повідомили у прес-службі міністерства, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, у рамках дерегуляторної гільйотини Мінекономрозвитку планує оперативно здійснити повний перегляд всієї регуляторної бази.

При цьому регуляторні органи повинні будуть самостійно довести необхідність кожного з існуючих обмежень.

Реклама:

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила запропонований урядом закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу.

За законопроект (№1580) у другому читанні проголосували 260 народних депутатів (за необхідного мінімуму в 226 голосів) із 354 зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив голова Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, цей законопроект "значно спрощує регуляторний тиск на бізнес, передбачає спрощення в ряді напрямків, в тому числі щодо сільського господарства".

Крім того, Міністерство економічного розвитку і торгівлі в рамках дерегулювання планує в три етапи скоротити кількість і функції регулювальних органів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: